Obrezivanje je operacijski zahvat pri kojem se odstranjuje kožica pri vrhu penisa, alternativa ovog zahvata je tzv. «Burianska» plastika, pri kojoj se odstranjuje kožica samo djelomično. Izvodi se u općoj ili lokalnoj anesteziji, stanje mirovanja traje otprilike 2-4 dana, oporavak 2-3 tjedna.

Razlozi obrezivanja su vjerski, funkcijski i higijenski, sasvim izvanredno zbog estetike. Često se izvodi kod djece radi zdravstvenih poteškoća.

Tijek i rezultat obrezivanja

U slučaju obrezivanja u općoj anesteziji prethodno je potrebno obaviti predoperativni pregled. U slučaju lokalne anestezije nakon zahvata se može ići kući. Zahvat može trajati od pola sata do sat i pol. Šavovi sami ispadnu, bolovi se ublažuju analgeticima. Oteklina i mogući hematomi se izgube za nekoliko tjedana. Sve dok rana ne zaraste, zabranjene su kupke sjedeći, operirano područje se nekoliko dana hladi studenim oblogama, spolni život se preporuča tek nakon potpunog oporavka.

Ažurirano: 25.03.2011

Jeste li stručnjak za ovaj zahvat? Postanite autor opisa ovog zahvata! Posjetioci portala koji traže ovaj zahvat će Vas vidjeti kao autora teksta i stručnjaka za ovo područje. Pacijenti s povjerenjem radije traže konzultaciju od liječnika za koje misle da su vrsni stručnjaci za problem koji njih muči. Postanite autor opisa ovog zahvata.

Slična iskustva

Obrezivanje penisa - Cijene

Dr. Maletić Ana
Daruvar, Zagreb
Cijene od 550 €
Dr. Maletić Ana
Duško Maletić Dr.med.
Daruvar, Zagreb
Cijene od 550 €
Duško Maletić Dr.med.
Cijene od 1.200 €
Prof. dr. med. Mislav Gjurić
Cijene od 1.200 €
Poliklinika Sinteza
Cijene od 1.000 €
obično za 1.200 €
Dr Dr sci.med. Goran Azanjac Azanjac MD PhD

Obrezivanje penisa

93% vrijedi. TEMELJU 40 OCJENA.

Stručnjaci u vašoj okolini   
Zahvate, za koje se spremaju ostali