Clear lift frakcijski laser

Autor: Dr. Dinko Kaliterna

Frakcijski laseri su najvažnija prekretnica u svijetu lasera. Clear lift je nakon otkrića frakcijskih lasera druga velika prekretnica u svijetu lasera. Glavno obilježje frakcijskih lasera je da rade mikroskopska oštećenja ispod kože koja se zamjenjuju novim kolagenom. Clear lift je frakcijski laser koji je bezbolan, bez oporavka i komplikacija. Može se uraditi za vrijeme pauze na poslu. Tretman traje maksimalno do 15 minuta. Iako je neagresivan laser daje rezultate kao agresivni laseri. Pogodan je za sve tipove kože pogotovo za osjetljivu. Jedina kontraindikacija primjene Clear lifta je trudnoća.

akne clear lift

Indikacije

Glavna primjena Clear lifta je pomlađivanje kože lica, vrata, dekoltea i šaka. Tretman ima jak efekt učvršćivanja kože te snažno podiže, oblikuje i naglašava obraze s jagodičnom kosti. Istovremeno uklanja kapilare, pore, pigmentacije, ožiljke i bore oko očiju. Uklanja umoran i beživotan izgled lica. Lice odmah nakon tretmana zabljesne, a koža bude glatka.

Clear lift je jedini laser koji može pomlađivati sve slojeve kože što je tzv 3D pomlađivanje koje je najefikasnije. Ovisno o stanju kože koriste se posebni nastavci ovisno na koji sloj kože želimo djelovati. Tretman se savjetuje kod osoba koje ima blago do srednje izražene znakove starenja.

Smatra se najefikasnijim tretmanom kod uklanjanja melasme, liječenja akni te se koristi za brojne druge primjene.

Idealan za:

 • Pomlađivanje (lice, vrat, ruke, šake i dekolte)
 • Melasma
 • Bore oko očiju i nadusnice
 • Strije
 • Ožiljci
 • Keloidi
 • Akne
 • Rosacea
 • Manje kapilare lica
 • Crvenilo lica
 • Proširene pore

Kontraindikacije

Tretmanu se mogu podvrgnuti svi osim žena u trudnoći.

Tijek zahvata

Prije tretmana samo treba doći na pregled. Zahvat traje maksimalno 10 minuta, ovisno o površini koja se tretira. Ovisno o stanju kože, izraženosti promjena i vrsti primjene broj tretmana varira. S obzirom na indikaciju potrebno je od 1-5 tretmana. Preporučeni razmak između tretmana je najmanje 3-4 tjedna.

Oporavak nakon tretmana

Nema nikakvog oporavka nakon tretmana te se ne vidi nikakvo crvenilo ili slično na koži. Čak nije potrebna šminka tj. make up poslije tretmana. Nakon tretmana nije potrebna njega te nema potrebe za bolovanjem i nema nikakvih ožiljaka, modrica ili oticanja. Pacijenti samo trebaju izbjegavati prije i poslije tretmana saune.

Komplikacije

Za sad nisu poznate nikakve komplikacije. Nakon tretmana akni i rozaceje može par dana nakon tretmana izbiti manje pogoršanje jer laser izvlači upalu na površinu, ali to brzo prođe.

Rezultati

Efekt je većinom vidljiv odmah, ali se nakon 1-2 mjeseca na dalje počnu vidjeti pravi efekti. Konačan efekt je vidljiv za 4-6 mjeseci nakon tretmana. Ovisno o indikaciji i pridržavanju dobivenih uputa za pojedine tretmane, rezultati su vidljive do par godina pa do stalno.

Slični zahvati

Kod sličnih zahvata oporavak traje do 10 dana uz naticanje i modrice, bolni su, imaju komplikacije pa čak i moguće ožiljke. Nijedan tretman ne djeluje na toliko stvari kao Cear lift te se ništa s njim ne može uspoređivati.

Objavljeno: 02.10.2014

Clear lift frakcijski laser - Cijene

Clear lift frakcijski laser

Stručnjaci u vašoj okolini   
Zahvate, za koje se spremaju ostali