Earfold™ implant

Autor:

Korekcija odstojećih uški jedan je od najčešćih estetskih zahvata danas, te jedini koji se može izvoditi već od navršene 7 godine života. No, postojeće metode korekcije zahtijevaju sat i više operativnog vremena,poduži rez iza uške, te opću anesteziju kod djece do navršenih 12 ili 13 godina starosti.

Što je EARFOLD implant

Plastični kirurg iz Londona,dr. Norbert Kang, prije nekoliko godina patentirao je potpuno drugačiji i istinski revolucionaran pristup za rješenja odstojećih uški, a koji se temelji na postavljanju specijalnog implantata tzv. EARFOLD implant. Sam EARFOLD implant izrazito je tanka metalna trakica izrađena od nitinola – metala koji se koristi za izgradnju srčanih stentova – te je prekrivena 24 karatnim zlatom. Debljina implantata odgovara promjeru dlake na ljudskoj glavi, te kako je nitinol vrlo flexibilna kombinacija od nikla i titaniuma vrlo je postojanog predeterminiranog oblika. Svojim zavojitim oblikom umetanje EARFOLD implantata omogućuje kreiranje antihelix strukture na ušnoj hrskavici, približavajući uho ka glavi, te na taj način eliminira otopostazu.

Tijek operacije EARFOLD implantata

Sama se procedura obavlja u mimalnoj lokalnoj anesteziji, te se EARFOLD implantat umeće na prednju stranu ušne hrksavice, kroz rez od nekoliko milimetara. Za umetanje EARFOLD implantata koristi se specijalno dizajnirani INTRODUCER  koji omogućuje da se implantat pozicionira u točno željenu lokaciju a koja se preoperativno determinira sa tzv. PREFOLD testom. Na taj se način već prije samog zahvata pacijentu može dočarati koliki će biti pomak uške prema mastoidnom procesu tj. prema glavi. Cijeli operativni proces traje oko 3 do 5 minuta po jednoj uški, što znači da je kompletan zahvat gotov za 10 minuta. Upravo zbog tog minimalnog operativnog vremena kao i zbog vrlo kratkog reza koji se šiva resoptivnim šavima, zahvat se može izvesti u čistoj lokalnoj anesteziji.

Vidljivost rezultata i oporavak poslije EARFOLD Implant

Postignuti rezultat sa EARFOLD implantatom vidljiv je odmah, te nema potrebe za bilo kakvim zavojem niti kompresivnim bandažama uške. Isto tako nema niti vađenja šavi obzirom da se postavljaju respotivne šavi ( vycril 5.0) na sam rez. Eventualne manje otekline ili modrice nestaju kroz tjedan do dva, a preporučuje se izbjegavanje većih fizičkih aktivnosti kroz period od 4 tjedna postoperativno.

Komplikacije

EARFOLD metoda doktora Norbert Kanga prošla je klinički studij od 2011 godine te je tokom dvoipol godišnje studije tretirano više od 50 pacijenata ovom metodom. Postotak komplikacija bio je 11 %, što je 9 % manje nego kod standardnih metoda otoplastice gdje je postotak komplikacija oko 20 %.

Najčešći uzrok komplikacijama je prominentnost tj. vidljivost rubova implantata kroz tanku kožu uške što može dovesti do erozije kože te je u tom slučaju potrebno odstraniti EARFOLD implantat. Nakon perioda od 8 ili više tjedana, novi se EARFOLD implant može ponovo postaviti, po kompletiranom zarastanju erozije.

Indikacije

Dobro je napomenuti da je EARFOLD metoda najprimjerenija za rješavanje OTOPOSTAZE gornjeg pola uške, tj. nerazvijenosti antihelix strukutre ušne hrskavice. Ako je razlog otopostaze naglašeno velika ušna concha, primjerenije je tu vrstu otopostaze riješiti drugim operacijskim metodama. Zahvat se može izvesti i kod djece od 7 godina starosti.

earfold foto prije i poslije 1

Ažurirano: 29.11.2016

Earfold™ implant - Cijene

Earfold™ implant

100% vrijedi. TEMELJU 22 OCJENA.

Stručnjaci u vašoj okolini   
Zahvate, za koje se spremaju ostali