Ginekomastija (smanjenje povećanih muških grudi)

Ginekomastija je jednostrano ili obostrano povećanje muških dojki. Prije plastične operacije radi uklanjanja povećane žlijezde, potrebno je posjetiti endokrinologa. Hospitalizacija traje otprilike 1 dan, 3-4 tjedna potrebno je nositi prsni steznik, dok je povratak sportskim aktivnostima moguć nakon otprilike mjesec dana.

muz

Kirurško rješenje biramo u slučaju situacija kada pacijent ne reflektira na hormonalnu terapiju, kada ginekomastija traje duže vrijeme ili nakon izjave endokrinologa da se konzervativna terapija isključuje jer nije prikladna.

Tijek i rezultat operacije ginekomastije

Operacija se može izvoditi u lokalnoj anesteziji, ali češće u općoj anesteziji. Ginekomastija zahtjeva jednodnevnu hospitalizaciju. Prsni steznik reducira otekline i podržava zacjeljivanje kože. Nakon operacije se također pojavljuju hematomi i bolovi. Bolove ublažavamo analgeticima i lijekovima protiv otekline. U slučaju nejasnog nalaza izvodi se histološki pregled. Rezultat operacije je trajan. Zbog komplikacija prijeti asimetrija grudi, ovo se može riješiti operacijom.

Ažurirano: 10.03.2011

Jeste li stručnjak za ovaj zahvat? Postanite autor opisa ovog zahvata! Posjetioci portala koji traže ovaj zahvat će Vas vidjeti kao autora teksta i stručnjaka za ovo područje. Pacijenti s povjerenjem radije traže konzultaciju od liječnika za koje misle da su vrsni stručnjaci za problem koji njih muči. Postanite autor opisa ovog zahvata.

Slična iskustva

Ginekomastija (smanjenje povećanih muških grudi) - Cijene

Cijene od 1.800 €
obično za 2.800 €
Violeta Skorobać Asanin MD, PhD
Cijene od 2.800 €
obično za 3.000 €
Poliklinika za estetsku kirurgiju Dr. Tončić
Cijene od 2.500 €
Dr. Rajko Tončić
Cijene od 2.000 €
Dr. Dinko Tončić
Cijene od 1.342 €
obično za 2.684 €
Prim. dr. sc. Davor Džepina

Ginekomastija (smanjenje povećanih muških grudi)

95% vrijedi. TEMELJU 275 OCJENA.

Stručnjaci u vašoj okolini   
patient photography
Zahvate, za koje se spremaju ostali