Ginekomastija (smanjenje povećanih muških grudi)

Ginekomastija je jednostrano ili obostrano povećanje muških dojki. Prije plastične operacije radi uklanjanja povećane žlijezde, potrebno je posjetiti endokrinologa. Hospitalizacija traje otprilike 1 dan, 3-4 tjedna potrebno je nositi prsni steznik, dok je povratak sportskim aktivnostima moguć nakon otprilike mjesec dana.

muz

Kirurško rješenje biramo u slučaju situacija kada pacijent ne reflektira na hormonalnu terapiju, kada ginekomastija traje duže vrijeme ili nakon izjave endokrinologa da se konzervativna terapija isključuje jer nije prikladna.

Tijek i rezultat operacije ginekomastije

Operacija se može izvoditi u lokalnoj anesteziji, ali češće u općoj anesteziji. Ginekomastija zahtjeva jednodnevnu hospitalizaciju. Prsni steznik reducira otekline i podržava zacjeljivanje kože. Nakon operacije se također pojavljuju hematomi i bolovi. Bolove ublažavamo analgeticima i lijekovima protiv otekline. U slučaju nejasnog nalaza izvodi se histološki pregled. Rezultat operacije je trajan. Zbog komplikacija prijeti asimetrija grudi, ovo se može riješiti operacijom.

Ažurirano: 10.03.2011

Jeste li stručnjak za ovaj zahvat? Postanite autor opisa ovog zahvata! Posjetioci portala koji traže ovaj zahvat će Vas vidjeti kao autora teksta i stručnjaka za ovo područje. Pacijenti s povjerenjem radije traže konzultaciju od liječnika za koje misle da su vrsni stručnjaci za problem koji njih muči. Postanite autor opisa ovog zahvata.

Slična iskustva

Ćomi 26.09.2019
Vrijedilo je

Prijemom te zahvatom sam izuzetno zadovoljan. Nadam se da ce rezultat biti jednako impresivan.

Ginekomastija (smanjenje povećanih muških grudi) - Cijene

Cijene od 2.000 €
Dr. Dinko Tončić
Cijene od 2.800 €
obično za 3.000 €
Poliklinika za estetsku kirurgiju Dr. Tončić
Cijene od 1.800 €
obično za 2.800 €
Violeta Skorobać Asanin MD, PhD
Cijene od 2.500 €
Dr. Rajko Tončić
Duško Maletić Dr.med.
Daruvar, Zagreb
Cijene od 1.100 €
obično za 1.350 €
Duško Maletić Dr.med.

Ginekomastija (smanjenje povećanih muških grudi)

95% vrijedi. TEMELJU 259 OCJENA.

Stručnjaci u vašoj okolini   
patient photography
Zahvate, za koje se spremaju ostali