Operacija uši (otoplastika)

Operacija ušiju se preporuča kod neskladnog izgleda, veličine ili oblika uške. Nakon operacije potrebno je nositi elastični zavoj koji uši pokriva. Povratak na posao je moguć nakon tjedan dana, vježbanje i pranje kose prosječno za 2 tjedna nakon operacije. Rezultat operacije ušiju je trajan.

Loš oblik ili deformacija ušiju može biti urođeno, ali i dobiveno (posljedica ozljede, prethodna operacija itd.). Kod djece otoplastiku je najbolje izvoditi u starosnoj dobi između 5 - 10 godina, tada su bolovi manji te je dijete više motivirano.

Tijek i rezultat operacije ušiju

Otoplastika se izvodi u lokalnoj ili općoj anesteziji, ovisi o vrsti problema. Za rekonstrukciju uške se može koristiti vlastita hrskavica. Česti su postoperativni bolovi i oteklina uha. Nakon otoplastike ostaju ožiljci, većinom iza uške. Čak 2 tjedna nakon operacije preporuča se ne prati kosu, do potpunog oporavka izbjegavati bojanje kose i trajne ondulacije.

Ažurirano: 25.03.2011

Jeste li stručnjak za ovaj zahvat? Postanite autor opisa ovog zahvata! Posjetioci portala koji traže ovaj zahvat će Vas vidjeti kao autora teksta i stručnjaka za ovo područje. Pacijenti s povjerenjem radije traže konzultaciju od liječnika za koje misle da su vrsni stručnjaci za problem koji njih muči. Postanite autor opisa ovog zahvata.

Slična iskustva

Moskva 26.09.2019
Vrijedilo je

Nakon gotovo 5 godina drago mi je da sam barem djelomično riješila problem sa progresivnim slabljenjem sluha na l. uhu. U 11 mj. me čeka operacija desnog uha. Sve pohvale timu Gjurić/Gjurić

Operacija uši (otoplastika) - Cijene

Važni zahvati

Operacija uši (otoplastika)

96% vrijedi. TEMELJU 527 OCJENA.

Stručnjaci u vašoj okolini   
Zahvate, za koje se spremaju ostali