Potpomognuta liposukcija

Autor:

Od kraja 70-tih godina prošlog stoljeća liposukcija se razvija i napreduje. Prvi oblik liposukcija bila je vakumska liposukcija, vakumom se izvlačilo masno tkivo iz pojedinih regija na tijelu. Kasnije je ta metoda napredovala na način da se prethodno u masno tkivo prije njegovog vađenja ubrizga tekućina, to je hidro liposukcija. Zatim se razvija vibro liposukcija koja olakšava rad operateru, te omogućuje vađenje veće količine masnog tkiva u jedinici vremena jer koristi vibrirajuće sonde.

liposukce bricho telo

Potpuno novi oblik liposukcije koji daje puno bolje rezultate od klasične liposukcije je kad se uz liposukciju djeluje i dodatnom energijom na masno tkivo i unutrašnji dio kože. Ovo se postiglo upotrebom lasera.

Prijeoperacijska priprema

Prije operativnog zahvata potrebna je procjena zdravstvenog stanja (vadi se krv za laboratorijske analize, snima EKG, te po potrebi dodatna obrada), obavezno je tuširanje u specijalnom antiseptičkom sredstvu, detaljan razgovor i pregled operatera, zacrtavanje regija koje će se tretirati, fotografiranje za medicinsku dokumentaciju, pregled anesteziologa.

Operacija - laserom potpomognuta liposukcija

Zahvat se izvodi u tumescentnoj, spinalnoj ili općoj anesteziji, zavisno o regijama koje će se tretirati, te o dogovoru anesteziologa, pacijenta i operatera.

Na koži regija koje će se tretirati naprave se ulazi za sonde i laser koji su veličine oko 3 mm, tako da nakon zahvata nema vidljivih većih ožiljaka na tijelu.

Zahvaljujući kombinacije vibroliposukcije i lasera sam zahvat traje kraće jer se koriste vibrirajuće sonde, a nakon zahvata nema neravnina koje mogu biti prisutne ako se radi samo klasična liposukcija. Dio masnog tkiva se izvadi odmah van, a dio se otapa u tijelu kroz naredna 3 mjeseca.

dusko2

Oporavak

Nakon zahvata potrebno je nositi kompresivni steznik 2-4 tjedna.

Prednosti ove metode

Oporavak nakon laserske liposukcije u usporedbi sa klasičnom liposukcijom je znatno brži, pacijent se puno ranije može vratiti svakodnevnim aktivnostima, nošenje steznika je znatno kraće jer se djelovanjem lasera na kožu uzrokuje njena retrakciju- sitisne se i prilagodi novom manjem obujmu, tako da je nošenje steznika nakon ovakvog zahvata 2-4 tjedna u usporedbi s klasičnom liposukcijom nakon koje se steznik nosi 6-8 tjedana. Rezultat nakon laserske liposukcije je prirodniji izgled tijela, bez neravnina jer laser otapa mast koja se tako ravnomjerno vadi s pojedine regije.

dusko1

Objavljeno: 26.01.2016

Slična iskustva

Potpomognuta liposukcija - Cijene

Cijene od 800 €
obično za 2.600 €
Poliklinika Sinteza
Cijene od 800 €
obično za 2.600 €
Prof. dr. med. Mislav Gjurić
Anto Dujmovic
Zagreb
Cijene od 16.000 €
obično za 28.000 €
Anto Dujmovic

Važni zahvati

Potpomognuta liposukcija

100% vrijedi. TEMELJU 10 OCJENA.

Stručnjaci u vašoj okolini   
Zahvate, za koje se spremaju ostali