Povećanje penisa (podebljanje penisa)

Autor:

S obzirom na danas sve prisutniju estetsku kirurgiju (wish surgery, odnosno luxury surgery), u Svijetu postoji dio muškaraca koji se ne miri sa rezultatima majke prirode. Takove indikacije su i najčešće. Kao što se i drugi dijelovi tijela estetski preoblikuju (veličina i oblik dojki, nosa, uški, potkoljenica, stražnjice itd.), prirođeno stanje dužine i debljine i u slučaju muškog spolovila nije krajnje, jer korektivna kirurgija danas ima odgovor. Ovo je samo od nekih manifestacija demokratskog prava na osobni izgled.

Prijeoperativna njega

U svrhu podebljanja koristimo pacijentovo masno tkivo (lipofiling) – obično sa trbušne stijenke, koje se po vađenju sa donorske regije obrađuje i infiltrira tankim kanilama u ovojnice spolovila. Na taj naćin se izvrši podebljanje u polumjeru oko 4-5mm, odnosno u promjeru 8-10mm, a u opsegu po formuli za izraćunavanje opsega (2x 4 ili 5 mm x 3,14 = opseg).

muz

S obzirom da se nakon lipofilinga (punjenja masnim tkivom - autologus fat transfer) mora pustiti da se pročišćena mast na novoj lokaciji pripoji na vaskularni sistem te regije, izuzetno je važno da se stanice što manje traumatiziraju. Nema nikakovih obloga, masti ili slično za njegu koje treba upotrebljavati. Lipofiling radimo kroz male rupice koje se rade injekcijskim iglama, a mast tunelizira kroz te rupice malim kanilama tako da nema potrebe na ulazna mjesta stavljati shave.

Rezultat nakon operacije podebljanja penisa

S obzirom na genetski prepoznatljiv materijal, jedan dio masnih stanica se neće na vrijeme priključiti na cirkulaciju pacijenta i organizam će ga razgraditi. Iz navedenog razloga uvijek se ide na overkorekciju, ili se zahvat nadopuni nakon 3-4 mjeseca sa još jednim lipofilingom. Na taj naćin se dobiva dugoročan rezultat.

Poslijeoperativne upute

Radi se o malom zahvatu u lokalnoj anesteziji iza koga se odmah vraća u  svakodnevnicu, osim što masturbiranje i spolni odnosi moraju biti odgođeni kroz više tjedana.

Produženje I podebljanje penisa odjednom

Trend je da se izvode obje operacije, a za razliku prije 20 godina kada još nismo radili podebljanje masnim tkivom - sada pacijenti dolaze i zasebno na podebljanje.

Autor opisa zahvata Duško Maletić, dr. med. se bavi intimnim operacijema od 1994. godine.

Objavljeno: 21.03.2016

Savjetujte se sa stručnjakom iz struke Povećanje penisa (podebljanje penisa)

Slična iskustva

Povećanje penisa (podebljanje penisa) - Cijene

Dr. Maletić Ana
Daruvar, Zagreb
Cijene od 1.100 €
obično za 1.200 €
Dr. Maletić Ana
Duško Maletić Dr.med.
Daruvar, Zagreb
Cijene od 1.100 €
obično za 1.200 €
Duško Maletić Dr.med.
Cijene od 2.770 €
Poliklinika Sinteza
Cijene od 2.770 €
Prof. dr. med. Mislav Gjurić
Cijene od 1.726 €
Prof. dr. sc. Davor Mijatović

Povećanje penisa (podebljanje penisa)

100% vrijedi. TEMELJU 22 OCJENA.

Stručnjaci u vašoj okolini   
Zahvate, za koje se spremaju ostali