Proširenje uske usnice izvodi se prijenosom vlastitog tkiva, (masno tkivo, fascie), koristi se prijenos umjetnog materijala (kolagen, hijaluronska kiselina) ili kirurškim putem uz primjenu vlastitog tkiva. Efekt kirurškog zahvata je trajan, u slučaju masnog tkiva ili punila učinak je oko 6 mjeseci.

Vlastito tkivo se uzima sa područja sljepoočnice, trbuha, zadnjice ili butina, nakon toga ostaje ožiljak. Može se uzeti i vlastito tkivo sa usnica, u tom slučaju su ožiljci s druge strane usnice. Bitnoo je razlikovati nezadovoljstvo zbog širine crvene usnice ili volumena usnica.

Tijek i rezultat operacije usnica

Kirurško povećanje usnica većinom se izvodi u lokalnoj anesteziji, prvih dana nakon operacije usnice su otečene te je znatna osjetljivost usnica. Preporuča se hladiti usnice te nekoliko puta dnevno ispirati usnu šupljinu razrijeđenom usnom vodom, prije svega nakon uzimanja hrane. 14 dana neophodno je nekoliko puta dnevno izvoditi masaže tlakom. Povratak na posao je većinom za jedan tjedan nakon operacije.

Ažurirano: 02.05.2014

Jeste li stručnjak za ovaj zahvat? Postanite autor opisa ovog zahvata! Posjetioci portala koji traže ovaj zahvat će Vas vidjeti kao autora teksta i stručnjaka za ovo područje. Pacijenti s povjerenjem radije traže konzultaciju od liječnika za koje misle da su vrsni stručnjaci za problem koji njih muči. Postanite autor opisa ovog zahvata.

Slična iskustva

Povećanje usana - Cijene

Cijene od 300 €
Violeta Skorobać Asanin MD, PhD
Cijene od 403 €
obično za 671 €
Prim. dr. sc. Davor Džepina
Anto Dujmovic
Zagreb
Cijene od 537 €
obično za 805 €
Anto Dujmovic
Cijene od 400 €
obično za 600 €
Dr Dr sci.med. Goran Azanjac Azanjac MD PhD
Cijene od 1.000 €
obično za 1.500 €
Dr. Radmilo Roncevic
Stručnjaci u vašoj okolini   
Zahvate, za koje se spremaju ostali