Autor:

Postupak pomlađivanja i regeneracije kože vlastitom krvlju je u potpunosti prirodna, biostimulativna metoda kod koje nema rizika od alergijskih reakcija i prijenosa zaraza, što je u današnje vrijeme jako bitno. Već nakon prvog tretmana koža postaje mekša, elastičnija i vidljivo mlađa. Cijeli se tretman bazira na prirodnoj sposobnosti krvi da regenerira i biološki stimulira kožne stanice. Regenplazma je plazma bogata trombocitima i dobiva se centrifugiranjem vlastite krvi u specijalnim epruvetama. Tako dobivena plazma sadrži faktore rasta iz vlastite krvi koji potiču mezenhimske matične stanice na regeneraciju i revitalizaciju oštećene kože.

Prednosti ove metode:

Postupak dobivanja nekoliko mililitara PRPa je vrlo jednostavan
Specijalni setovi su tako koncipirani da je dovoljna količina od 8 ml krvi
Ovom metodom se postiže izuzetno visoka zasićenost plazme trombocitima
Odvajanje plazme i trombocita od ostalih dijelova krvi postiže se patentiranim gelom
koji predstavlja izuzetno siguran postupak

Namijenjen je pacijentima koji imaju:

  • želju za pomlađivanjem prirodnim tretmanom
  • umornu i suhu kožu
  • kožu koja je izgubila elastičnost
  • kožu neujednačene pigmentacije
  • znakove starenja kože
  • potrebu za dugotrajnim uklanjanjem bora i nabora
  • želju za bržim oporavkom kože nakon operacija
  • alopeciju
  • povećan rizik od alergijskih reakcija.

Tretman se koristi za korekciju i poboljšanje izgleda obraza, popunjavanje nazolabijalne brazde, sitnih bora, podočnjaka, usana, brade, čela, vrata i dekoltea, ruku te za korekciju ožiljaka od akni, kao i alopeciju kod muškaraca, te je posebno učinkovit u zacjeljivanju rana .

Postupak se izvodi tako da se pacijentu uzme mala količina krvi potrebna za postupak kojim se pripravi koncentrat trombocita i faktora rasta u plazmi. Nakon toga se taj koncentrat ubrizgava ponovo u kožu na mjesta koja su problematična bilo da se radi o borama, ožiljcima ili o staroj koži.
U prvoj fazi postupka liječnik uzima malu količinu (6-8ml) pacijentove krvi, koja se stavlja u epruvete i zatim centrifugira. Unutar 5-10 minuta centrifugiranjem se odvajaju crvena krvna tjelešca od ostatka krvi na način da preostane plazma sa svim korisnim sastojcima.Tako dobivena plazma odmah se ubrizgava. Neposredno prije zahvata plazmi se može dodati tzv. vlastiti trombin, koji uzrokuje zgrušnjavanje plazme i stvara jednu vrstu bio-filera. Na taj način dobiva se plazma bogata vlastitim trombocitima, temelj za provođenje tretmana. U drugoj se fazi preparat ubrizgava u dermalni sloj kože. Kako je ljudska koža i sama tkivo, a djelatni pripravak sadrži faktore za stimulaciju rasta, dolazi do njezine regeneracije. Neposredno nakon zahvata koža reagira laganim crvenilom i osjećajem topline, a može se pojaviti i lagana otečenost, koja prolazi u narednih nekoliko sati. Sve komponente koje se koriste u procesu vlastitog su porijekla - uzete iz biomaterijala primatelja tretmana - pa nema alergijskih reakcija. Pola sata uoči tretmana nanosi se specijalna krema koja namjenski anestezira čitavo područje zahvata.

Ovisno o stanju kože, tretman se izvodi 2-3 puta u razmaku od 6-8 tjedana.

Ažurirano: 17.03.2014

Slična iskustva

Vrijedilo je

Zaista vrijedi posjetiti ovu polikliniku ,pacijent se osjća vrlo ugodno uz tako profesionalan i ugodan tim.još jednom sve pohvale timu na čelu s dr.Anom Maletić,izvrsni su ,moja preporuka svima koji dvoje da posjete Poli... Više 

PRP terapija - Cijene

Cijene od 350 €
obično za 380 €
Poliklinika za estetsku kirurgiju Dr. Tončić
Duško Maletić Dr.med.
Daruvar, Zagreb
Cijene od 340 €
Duško Maletić Dr.med.
Dr. Maletić Ana
Daruvar, Zagreb
Cijene od 340 €
Dr. Maletić Ana
Anto Dujmovic
Zagreb
Cijene od 5.000 €
obično za 15.000 €
Anto Dujmovic
Cijene od 330 €
obično za 600 €
prim.dr.sc. Zoran Veir dr.med.

PRP terapija

98% vrijedi. TEMELJU 108 OCJENA.

Stručnjaci u vašoj okolini   
Zahvate, za koje se spremaju ostali