Prilikom smanjivanja grudi operativno se uklanja veća količina tkiva u grudima, tijekom istog zahvata u slučaju potrebe istodobno se grudi mogu oblikovati. Nakon zahvata neophodno je 14 dana nositi kirurški grudnjak, hospitalizacija traje 1 dan, na posao se ide nakon jednog tjedna, dok se u športske aktivnosti možete uključiti otprilike za mjesec.

Neprirodna veličina grudi donosi znatne zdravstvene rizike, dok su zbog veće težine grudi preopterećena kralježnica i leđa. U takvom slučaju zahvat može ići na troškove iz zdravstvenog osiguranja. Hormonska kontracepcija se mora prestati uzimati 1 – 3 mjeseca prije zahvata Terapija se ne preporuča djevojkama koje nisu napunile 20 godina, pošto dojke još mogu rasti.

Tijek i rezultat redukcije grudi

Operativno smanjenje grudi izvodi se u općoj anesteziji, traje otprilike 2 -3 sata. Nakon zahvata dojke su natekle, bole te imaju modrice. U trajanju od 6 mjeseci ožiljci se moraju zaštititi od izravnog sunčevog zračenja. Šavovi se u zavisnosti na materijal skidaju 15 -20 dana nakon zahvata.

Ažurirano: 10.03.2011

Jeste li stručnjak za ovaj zahvat? Postanite autor opisa ovog zahvata! Posjetioci portala koji traže ovaj zahvat će Vas vidjeti kao autora teksta i stručnjaka za ovo područje. Pacijenti s povjerenjem radije traže konzultaciju od liječnika za koje misle da su vrsni stručnjaci za problem koji njih muči. Postanite autor opisa ovog zahvata.

Slična iskustva

Registrirani korisnik 08.05.2018
Vrijedilo je

Bolna i velika operacije, regeneracija traje baren 3-5 nedelja. Kicma spasenea, uvek oped

cloud 10.02.2014
Vrijedilo je

Kod dr. Veira odradila sam zahvat smanjenja grudi. Sa potpunim povjerenjem prepustila sam se u njegove ruke, pa cak i kod odabira nove velicine. I nisam pozalila,dapace. Izvrstan doktor, pazljiv,pedantan,zna umiriti osob... Više 

Smanjenje grudi - Cijene

Cijene od 3.240 €
Dr. Dinko Tončić
Cijene od 4.000 €
obično za 5.000 €
Poliklinika za estetsku kirurgiju Dr. Tončić
Cijene od 2.500 €
obično za 4.000 €
Violeta Skorobać Asanin MD, PhD
Cijene od 3.500 €
obično za 4.000 €
Dr. Rajko Tončić
Dr. Maletić Ana
Daruvar, Zagreb
Cijene od 3.350 €
obično za 4.000 €
Dr. Maletić Ana
Stručnjaci u vašoj okolini   
patient photography
Zahvate, za koje se spremaju ostali