Prilikom smanjivanja grudi operativno se uklanja veća količina tkiva u grudima, tijekom istog zahvata u slučaju potrebe istodobno se grudi mogu oblikovati. Nakon zahvata neophodno je 14 dana nositi kirurški grudnjak, hospitalizacija traje 1 dan, na posao se ide nakon jednog tjedna, dok se u športske aktivnosti možete uključiti otprilike za mjesec.

Neprirodna veličina grudi donosi znatne zdravstvene rizike, dok su zbog veće težine grudi preopterećena kralježnica i leđa. U takvom slučaju zahvat može ići na troškove iz zdravstvenog osiguranja. Hormonska kontracepcija se mora prestati uzimati 1 – 3 mjeseca prije zahvata Terapija se ne preporuča djevojkama koje nisu napunile 20 godina, pošto dojke još mogu rasti.

Tijek i rezultat redukcije grudi

Operativno smanjenje grudi izvodi se u općoj anesteziji, traje otprilike 2 -3 sata. Nakon zahvata dojke su natekle, bole te imaju modrice. U trajanju od 6 mjeseci ožiljci se moraju zaštititi od izravnog sunčevog zračenja. Šavovi se u zavisnosti na materijal skidaju 15 -20 dana nakon zahvata.

Ažurirano: 10.03.2011

Jeste li stručnjak za ovaj zahvat? Postanite autor opisa ovog zahvata! Posjetioci portala koji traže ovaj zahvat će Vas vidjeti kao autora teksta i stručnjaka za ovo područje. Pacijenti s povjerenjem radije traže konzultaciju od liječnika za koje misle da su vrsni stručnjaci za problem koji njih muči. Postanite autor opisa ovog zahvata.

Slična iskustva

Smanjenje grudi u Beogradu

Registrirani korisnik Dr. Jefta Kozarski PhD 08.05.2018
Vrijedilo je     

Bolna i velika operacije, regeneracija traje baren 3-5 nedelja. Kicma spasenea, uvek oped

Smanjenje grudi - Cijene

Cijene od 2.500 €
obično za 4.000 €
Violeta Skorobać Asanin MD, PhD
Cijene od 4.000 €
obično za 5.000 €
Poliklinika za estetsku kirurgiju Dr. Tončić
Cijene od 3.500 €
obično za 4.000 €
Dr. Rajko Tončić
Dr. Maletić Ana
Daruvar, Zagreb
Cijene od 3.350 €
obično za 4.000 €
Dr. Maletić Ana
Cijene od 3.240 €
Dr. Dinko Tončić
Stručnjaci u vašoj okolini   
patient photography
Zahvate, za koje se spremaju ostali