Tretman Botoxom za pretjerano znojenje (hiperhidroza)

Za liječenja pretjeranog znojenja koristi se botox tipa A, isti sprječava prijenos uzbuđenja živčanih vlakana znojne žlijezde. Zahvat traje nekoliko minuta, efekt slijedi 2 - 10 dana te traje 7 -12 mjeseci.

Spriječiti pretjerano znojenje moguće je ispod pazuha, dlanova, stopala, lica i leđa.

Aplikacija botoxa i rezultat

Prije aplikacije izvodi se test joda i škroba, nakon istog na nekoliko dana koža je plava. Botox se u tretirano područje aplicira pomoću tankih iglica, većinom jedan ubod na 1 cm2. Na osjetljivim mjestima recimo na stopalima se aplicira u analgosedaciji (laganom spavanju, inače anestezija nije potrebna.

Otprilike 4 sata nakon aplikacije botoxa nije dobro ležati te 24 sata neophodno je izbjegavati bilo koje dodire tretiranog područja. Rijetko se na 2 do 3 dana mogu pojaviti simptomi gripe. Aplikacija botoxa se može ponavljati.

Ažurirano: 25.03.2011

Jeste li stručnjak za ovaj zahvat? Postanite autor opisa ovog zahvata! Posjetioci portala koji traže ovaj zahvat će Vas vidjeti kao autora teksta i stručnjaka za ovo područje. Pacijenti s povjerenjem radije traže konzultaciju od liječnika za koje misle da su vrsni stručnjaci za problem koji njih muči. Postanite autor opisa ovog zahvata.

Tretman Botoxom za pretjerano znojenje (hiperhidroza) - Cijene

Dr. Maletić Ana
Daruvar, Zagreb
Cijene od 470 €
Dr. Maletić Ana
obično za 400 €
Poliklinika za estetsku kirurgiju Dr. Tončić
Cijene od 3.500 €
obično za 4.000 €
Prim. dr. sc. Davor Džepina
Cijene od 400 €
Poliklinika Sinteza
Cijene od 2.500 €
obično za 3.000 €
Dr. Nino Vidas

Važni zahvati

Tretman Botoxom za pretjerano znojenje (hiperhidroza)

99% vrijedi. TEMELJU 69 OCJENA.

Stručnjaci u vašoj okolini   
Zahvate, za koje se spremaju ostali