Uklanjanje akni IPL

Intenzivno pulsno svjetlo djeluje na principu svjetlosne zrake valne dužine od 400 - 650 nm, uništavajući bakterije koje prouzrokuju akne. Tretiranje pomoću ove metode prikladno je za liječenje teških oblika akni, većinom na licu i na leđima. Rezultati su uočljivi već nakon prvog tretmana, proceduru je neophodno nekoliko puta ponoviti u razmaku od 14 dana.

Kontraindikacija je epilepsija, akutna srčana bolest, šećerna bolest, herpes na usnicama ili osip na koži.

Tijek i rezultat tretiranja intenzivnim pulsnim svjetlom

Koža ne smije biti sunčana, 4 - 6 tjedana prije tretmana izbjegavati solarij i ne koristiti kreme za tamnjenje (bronzing). Tretman se izvodi pomoću lokalne anestezije u obliku kreme, naime, može se izvoditi i bez anestezije. Tretiranje traje 20 - 45 minuta. Koža je nakon tretmana crvenkasta i otekla, prikladne su hladne obloge, reakcija nestane do 2 dana. U razdoblju od 6 tjedana neophodno je štititi se od sunca. Intenzivno pulsno svjetlo značajno može poboljšati akne, međutim, uvijek ne mora ukloniti sve načine pojave.

Objavljeno: 22.02.2011

Jeste li stručnjak za ovaj zahvat? Postanite autor opisa ovog zahvata! Posjetioci portala koji traže ovaj zahvat će Vas vidjeti kao autora teksta i stručnjaka za ovo područje. Pacijenti s povjerenjem radije traže konzultaciju od liječnika za koje misle da su vrsni stručnjaci za problem koji njih muči. Postanite autor opisa ovog zahvata.

Uklanjanje akni IPL - Cijene

Dr. Maletić Ana
Daruvar, Zagreb
Cijene od 50 €
Dr. Maletić Ana
Cijene od 54 €
obično za 54 €
Dr.med. Anđela Prolić
Stručnjaci u vašoj okolini   
Zahvate, za koje se spremaju ostali