Uklanjanje podbratka

Autor:

S godinama, djelovanjem zemljine sile teže na naše tijelo, sve se opušta i spušta prema dolje, pa tako mast koja je u mlađim godinama u području jagodica na obrazima nestaje, te se nalazi više u području podbratka. Također se i koža opušta, te se na licu posebno višak kože može vidjeti u području tzv. „jow line-a“ u donjem djelu mandibule, na prijelazu lica prema vratu.

face11

Metode uklanjanja podbratka

Radiofrekvetni valovi: Ukoliko postoji blaga opuštenost kože u području podbratka, koža se može tretirati radiofrekventnim valovima koji stvaraju toplinu te ona djeluje na elastin i kolagen. Ovaj zahvat je potpuno neinvazivan, te za izvođenje nije potrebna anestezija i pacijent se odmah nakon zahvata vraća svakodnevnim aktivnostima.

Lifting: Višak kože u području donjeg dijela lica i vrata može se ukloniti i klasičnim izrezivanjem -"liftingom". Ovo je dosta velik operativni zahvat nakon kojeg ostaju ožiljci ispred i iza uški, te prema vlasištu.

Klasična liposukcija: Višak masnog tkiva u području podbratka se može ukloniti i klasičnom liposukcijom nakon koje je potrebno nositi steznik nekoliko tjedana, no ni uz nošenje steznika ćesto se ne postigne dovoljno zatezanje kože.

Laserski potpomognuta liposukcija sa laserskim zatezanjme kože: Ovu metodu laserom potpomognute liposukcije podbratka sa laserskim zatezanjem kože donje trećine lica i vrata osmislio je, te ju predstavio na kongresu u Parizu 2012 g., dr. Duško Maletić. Od tad do danas, kirurzi iz cijelog svijeta posječuju Polikliniku Maletić da bi naučili zahvat koji je sve popularniji kako među liječnicima, tako i među pacijentima.

Laserski potpomognuta liposukcija sa laserskim zatezanjme kože

Indikacija

Indikacija za ovaj zahvat se postavlja ukoliko postoji nakupina masnog tkiva u području podbratka, te opuštenost kože na donjoj trećini lica i vrata. Ovaj zahvat se obavlja ako nema previše viška kože, te još nije postavljena indikacija za klasični "face lifting" ili ako pacijent želi poboljšati izgled bez većeg kirurškog zahvata te bez ožiljaka.

Operacija

Zahvat se obavlja u lokalnoj tumescentnoj anesteziji, te je bezbolan. Sa svake strane ispod resice uški, te na sredini brade naprave se rupice veličine 1.5-2 mm, te se kroz njih laserskim fiberom ulazi ispod kože. Laserom se djeluje na način da se višak masnog tkiva na podbratku otopi, a koža na donjem dijelu lica zategne.

Preporuke nakon zahvata

Nakon zahvata pacijent može ići kući. Potrebno je nositi 24 sata na dan, 4-5 dana nakon zahvata specijalan kompresivni steznik na licu.

Rezultat

Konačan rezultat je vidljiv 3-6 mjeseci nakon zahvata.

lipo podbratka
Prije i poslije laserskog zahvata

Objavljeno: 11.01.2016

Uklanjanje podbratka - Cijene

Cijene od 750 €
obično za 1.500 €
prim.dr.sc. Zoran Veir dr.med.
Cijene od 6.000 €
obično za 8.500 €
Doc. Dr. sci. Ivo Džepina

Uklanjanje podbratka

89% vrijedi. TEMELJU 35 OCJENA.

Stručnjaci u vašoj okolini   
Zahvate, za koje se spremaju ostali